top of page

Opgericht in 1990

​Na de opleiding A1 Informatica gestart bij IBM bij Arbed in Differdange (Luxemburg) met de programmatie in "Mister Cash" assembler voor de opvolging van de ruwe rollen staal.

Vervolgens was er de ontwikkeling van een relationele database met metadata bij Spaarkrediet in Antwerpen. Daar werd ervaring opgedaan met bancaire diensten en de klassieke programmatie van RPG en PL/I computerprogramma's.

De volgende stap was bij Securex in Gent. Ontwikkelingen in PL/i voor "service buro" (verschillende alleenstaande projectenmet herwerken van 1400-assembmbler naar moderne interactieve systemen op IBM mainframes).

Vervolgens naar Honda Europe in Gent met de analyse van het nieuwe CRC (car reception center).

Als laatste job aan de slag als EDP manager bij Marcel Liebaert in Deinze. Daar werd het volledige IT systeem herschreven in Business Basic op Data General apparatuur. Het nieuwe softwaresysteem deed de verwerking van orders, productiueplanning, realtime stockbeheer, facturatie, boekhouding, loonadministratie en de nacalculatie over de verschillende vestigingen.


D.W. Soft werd opgericht in 1990. Bij de aanvang werd vooral gewerkt als freelance programmeur. Na enkele jaren werd de complete IT-infrastructuur beheerd bij bedrijven actief in volgende sectoren:

- brandstofhandelaars

- elastische textielproducenten

- notariaat en advocatuur

- transport (nationaal en internationaal)

- vleesgroothandel

- papierhandel

- garages

- drankenhandel

- koffiebranderijen

- openbare diensten

- boekhouders en fiscale experten

- houthandel

- diverse winkels

- ...

Van mainframe over personal computer tot mobiele toestellen.

Ik behaalde een diploma informatica in 1979 zonder ooit een computer gezien te hebben. Vandaag zijn computers overal.  Ik heb het begin meegemaakt van de personal computer, world wide web en cloud computing. In het begin waren computervirussen meestal onschuldige grapjes. Vandaag is veiligheid echter zeer belangrijk. Computervirussen worden meer en meer agressief en versleutelen data om losgeld te kunnen vragen om de informatiue terug te krijgen. Backup is absluut noodzakelijk. Daarnaast is mobiliteit de hype van het moment.

Wat kunnen wij voor U betekenen?

- advies en consultancy (volledig onafhankelijk)

- project management

- maatsoftware

- monitoring vanop afstand

- IT helpdesk

- wat heb ik nodig tegen welke kost en waar kan ik het vinden

Geschiedenis

bottom of page